Bezwaar tegen naheffingsaanslag parkeerbelasting lonend

16 februari 2011

Wie zijn auto parkeert op een plaats waar hij parkeerbelasting moet betalen, wordt geconfronteerd met een naheffingsaanslag parkeerbelasting indien hij niet betaalt of indien hij zijn auto langer laat staan dan de aangegeven tijd. Het maken van bezwaar en zo nodig beroep tegen een opgelegde naheffingsaanslag lijkt te lonen, zoals blijkt uit een recente uitspraak van hof Arnhem.

 

Een parkeercontroleur constateerde om 16.20 uur dat geen parkeerbelasting was betaald voor een geparkeerde auto omdat de parkeertijd volgens het in de auto zichtbare kaartje om 15.09 uur die dag was verstreken. De controleur legde daarom een naheffingsaanslag op. Als bijlage bij het bezwaarschrift tegen de naheffingsaanslag voegde de belanghebbende een ander parkeerkaartje bij. Volgens dat kaartje was op de betreffende dag voor de periode van 13.33 uur tot 17.22 uur parkeerbelasting betaald. De parkeercontroleur verklaarde op ambtsbelofte dat hij geen tweede (geldig) kaartje had gezien in de auto. Om die reden werd het bezwaar afgewezen.

 

In hoger beroep accepteerde Hof Arnhem de verklaring van de belanghebbende dat hij ter plaatse met cliënten had afgesproken en, omdat hij later arriveerde dan was afgesproken, een parkeerkaartje had gekocht dat geldig was tot 15.09 uur. Toen hij zijn cliënten trof deelden zij hem mee dat zij al een parkeerkaartje voor hem hadden gekocht. De cliënten bevestigden deze verklaring. De belanghebbende was daarop teruggelopen naar zijn auto en legde het tweede parkeerkaartje op het dashboard van zijn auto. Daar zouden ook nog enkele oude parkeerkaartjes hebben gelegen. De parkeercontroleur kon niet met zekerheid zeggen dat er destijds in de auto van belanghebbende niet meerdere parkeerkaartjes hadden gelegen. Wel voerde de controleur aan dat hij daarvan aantekening zou hebben gemaakt.

Het hof vond aannemelijk dat op het tijdstip van de controle de verschuldigde parkeerbelasting voor deze auto was voldaan.

Terug naar overzicht

Onze gegevens

Rijksweg 297-RD
1991AA Velserbroek
T 023 538 29 11
E aaa1@quicknet.nl
KvK 34063598

Adviesbureau voor Administratieve Automatisering

Administratiekantoor Van den Belt is voor u het juiste adres voor betaalbaar en deskundig advies. Met een team van vijf personen zijn wij een kantoor dat met u mee denkt in het belang van uw bedrijf.