Betaling was geen alimentatie

14 oktober 2010

Alimentatie die tussen voormalige partners wordt betaald, is aftrekbaar bij de betaler en belast bij de ontvanger van de alimentatie. In een procedure voor Hof Leeuwarden was in geschil of in de periode voordat een echtpaar was gescheiden, sprake was van alimentatiebetalingen.

Het hof stelde vast dat niet alleen de echtscheiding nog niet was uitgesproken, maar ook dat de rechter nog geen voorlopige voorziening had uitgesproken waarin is bepaald welk bedrag de man moet betalen voor het levensonderhoud van zijn ex.

Volgens de inspecteur hadden man en vrouw het gehele jaar duurzaam gescheiden geleefd en had de vrouw, bij wijze van voorlopige voorziening, van de man een bedrag van € 7.816 ontvangen als partneralimentatie. De inspecteur slaagde er niet in aannemelijk te maken dat man en vrouw een voorlopige voorziening hadden getroffen. Het hof accepteerde de verklaring van de vrouw dat zij in haar eigen onderhoud kon voorzien en dat de betalingen van de man bedoeld waren om de levensstandaard van de kinderen in stand te laten.

Terug naar overzicht

Onze gegevens

Rijksweg 297-RD
1991AA Velserbroek
T 023 538 29 11
E aaa1@quicknet.nl
KvK 34063598

Adviesbureau voor Administratieve Automatisering

Administratiekantoor Van den Belt is voor u het juiste adres voor betaalbaar en deskundig advies. Met een team van vijf personen zijn wij een kantoor dat met u mee denkt in het belang van uw bedrijf.