Bestelauto met drie zitplaatsen

4 juni 2010

Ondernemers die een auto van de zaak ook prive kunnen gebruiken, worden geconfronteerd met een forfaitaire bijtelling voor privegebruik. Het maakt voor de bijtelling niet uit of het gaat om een personenauto of een bestelauto. Er hoeft geen forfaitaire bijtelling bij het inkomen gedaan te worden als het gaat om een bestelauto die (nagenoeg) uitsluitend geschikt is voor het vervoer van goederen.

Volgens Hof Arnhem kunnen ook bestelauto’s die in de cabine plaats hebben voor het vervoer van meer personen dan alleen de chauffeur in deze categorie vallen. Gelet op het uiterlijk, de specifieke inrichting en de afmetingen vond het hof dat een bestelauto met twee zitplaatsen naast de bestuurdersplaats nagenoeg uitsluitend geschikt was voor het vervoer van goederen. Voor zover de bestelauto prive gebruikt wordt moet een onttrekking in aanmerking worden genomen. De inspecteur moet in een dergelijk geval aannemelijk maken dat de bestelauto voor privedoeleinden wordt gebruikt.

Terug naar overzicht

Onze gegevens

Rijksweg 297-RD
1991AA Velserbroek
T 023 538 29 11
E aaa1@quicknet.nl
KvK 34063598

Adviesbureau voor Administratieve Automatisering

Administratiekantoor Van den Belt is voor u het juiste adres voor betaalbaar en deskundig advies. Met een team van vijf personen zijn wij een kantoor dat met u mee denkt in het belang van uw bedrijf.