Besluit zorginstellingen

19 februari 2010

De staatssecretaris van Financiƫn heeft een besluit over de gevolgen voor de omzetbelasting voor zorginstellingen aangepast aan nieuwe jurisprudentie.De wet bevat een vrijstelling van omzetbelasting voor prestaties die zorginstellingen verrichten aan de opgenomen personen. De vrijstelling heeft betrekking op de verzorging en verpleging en handelingen die daarmee nauw samenhangen. De vrijstelling geldt ook voor diensten die een afzonderlijk geheel vormen en die kenmerkend en essentieel zijn voor de verzorging en verpleging van in de inrichting opgenomen personen, ook als deze diensten door een derde worden verricht. Voorwaarde voor toepassing van de vrijstelling is dat met de prestaties geen winst wordt beoogd.
Op andere prestaties die zorginstellingen verrichten kan een andere vrijstelling van toepassing zijn. De belangrijkste zijn de medische vrijstelling en de sociaal-culturele vrijstelling. Volgens de staatssecretarisbevat het besluit geen beleidswijzigingen.

Terug naar overzicht

Onze gegevens

Rijksweg 297-RD
1991AA Velserbroek
T 023 538 29 11
E aaa1@quicknet.nl
KvK 34063598

Adviesbureau voor Administratieve Automatisering

Administratiekantoor Van den Belt is voor u het juiste adres voor betaalbaar en deskundig advies. Met een team van vijf personen zijn wij een kantoor dat met u mee denkt in het belang van uw bedrijf.