Besluit voorraadwaardering aangepast

10 maart 2011

De staatssecretaris van Financiƫn heeft een besluit uit 2009 over de voorraadwaardering geactualiseerd. De belangrijkste aanpassing betreft de verduidelijking van de paragraaf over de waardering van voorraden door detaillisten in textiel, kleding, schoenen, meubelen en stoffering. Met de huidige stand van de techniek kunnen in- en verkopen worden vastgelegd op het niveau van artikelen of relatief kleine artikelgroepen. Als de inkoop-, voorraad- en verkoopadministratie daarnaast inzicht kan verschaffen in de mate van incourantheid dan is de uitkomst daarvan bepalend voor het afwaarderingspercentage per artikel of artikelgroep.

Als de detaillist de afwaarderingspercentages niet op deze wijze kan vaststellen, kan hij het in het besluit opgenomen stelsel hanteren. Dat stelsel houdt in dat de detaillist de in het besluit genoemde groepen van handelsgoederen waardeert op de aanschafprijs, verminderd met het bij elke groep vermelde afwaarderingspercentage.

Terug naar overzicht

Onze gegevens

Rijksweg 297-RD
1991AA Velserbroek
T 023 538 29 11
E aaa1@quicknet.nl
KvK 34063598

Adviesbureau voor Administratieve Automatisering

Administratiekantoor Van den Belt is voor u het juiste adres voor betaalbaar en deskundig advies. Met een team van vijf personen zijn wij een kantoor dat met u mee denkt in het belang van uw bedrijf.