Besluit afdrachtverminderingen geactualiseerd

3 augustus 2011

De staatssecretaris van Financiën heeft een besluit uit 2007 over de afdrachtverminderingen in de loonheffingen aangepast. De aanpassing betreft het onderdeel over overwerk en reistijd naar aanleiding van jurisprudentie. Er zijn CAO’s die werknemers recht geven op een vergoeding voor reistijd.

De vergoeding voor reistijd is onderdeel van het loon en daarmee van belang voor de afdrachtverminderingen, tenzij de vergoeding overwerkloon is. De vergoeding voor reistijd is overwerkloon als de reistijd buiten de normale arbeidsduur valt en de werknemer arbeid verricht in die reistijd. Er is ook sprake van overwerkloon als het gaat om extra reistijd buiten de normale arbeidsduur doordat de werkgever de werknemer opdraagt naar een tijdelijke arbeidsplaats te reizen die op grote afstand van zijn woonplaats ligt. Volgens de Hoge Raad is sprake van extra reistijd als gevolg van een grote reisafstand als de reistijd meer dan een uur per dag bedraagt.

Terug naar overzicht

Onze gegevens

Rijksweg 297-RD
1991AA Velserbroek
T 023 538 29 11
E aaa1@quicknet.nl
KvK 34063598

Adviesbureau voor Administratieve Automatisering

Administratiekantoor Van den Belt is voor u het juiste adres voor betaalbaar en deskundig advies. Met een team van vijf personen zijn wij een kantoor dat met u mee denkt in het belang van uw bedrijf.