Beroep ingetrokken tijdens procedure?

29 september 2011

Tijdens een procedure kan degene die beroep heeft ingesteld door een rechtsgeldige intrekking van het beroep de procedure beƫindigen. De rechter hoeft op een ingetrokken beroep geen uitspraak te doen.

In het proces-verbaal van een procedure bij de rechtbank was vermeld dat de belanghebbende zijn beroep had ingetrokken. De insteller van het beroep bestreed dat hij het beroep had ingetrokken. Tegen een proces-verbaal staan geen rechtsmiddelen open. De rechtbank had daarom, nadat duidelijk was geworden dat de insteller van het beroep van mening was dat hij het beroep niet had ingetrokken, alsnog uitspraak moeten doen. Een dergelijke uitspraak moet een niet-ontvankelijkverklaring inhouden. In de uitspraak moet de constatering van de intrekking van het beroep worden opgenomen. Op die manier krijgt de insteller van het beroep de mogelijkheid om een rechtsmiddel aan te wenden door tegen de uitspraak van de rechtbank in beroep te gaan.

Terug naar overzicht

Onze gegevens

Rijksweg 297-RD
1991AA Velserbroek
T 023 538 29 11
E aaa1@quicknet.nl
KvK 34063598

Adviesbureau voor Administratieve Automatisering

Administratiekantoor Van den Belt is voor u het juiste adres voor betaalbaar en deskundig advies. Met een team van vijf personen zijn wij een kantoor dat met u mee denkt in het belang van uw bedrijf.