Beleidsbesluit fiscale partnerregeling en heffingskortingen

25 november 2011

De staatssecretaris van Financiƫn heeft het beleid over de fiscale partnerregeling en de heffingskortingen herzien naar aanleiding van wetswijzigingen per 1 januari 2011. Onderdelen uit een eerder beleidsbesluit die nu in de wet zijn geregeld zijn niet meer opgenomen. Verder is de goedkeuring voor binnenschippers vervallen. Op grond van deze goedkeuring waren twee ongehuwde meerderjarigen die samen woonden aan boord van een binnenschip zonder vaste ligplaats elkaars fiscale partner.
Nieuw is een goedkeuring voor de toekenning van de inkomensafhankelijke combinatiekorting als er sprake is van partnerschap over een deel van het jaar, terwijl beide belastingplichtigen op grond van de wettelijke regeling niet in aanmerking komen voor deze heffingskorting. Door de goedkeuring heeft een belastingplichtige die in het kalenderjaar minder dan zes maanden een fiscaal partner heeft, recht op de inkomensafhankelijke combinatiekorting indien hij in dat jaar een hoger arbeidsinkomen heeft dan deze partner. Terug naar overzicht

Onze gegevens

Rijksweg 297-RD
1991AA Velserbroek
T 023 538 29 11
E aaa1@quicknet.nl
KvK 34063598

Adviesbureau voor Administratieve Automatisering

Administratiekantoor Van den Belt is voor u het juiste adres voor betaalbaar en deskundig advies. Met een team van vijf personen zijn wij een kantoor dat met u mee denkt in het belang van uw bedrijf.