Belastinggevolgen emissiefraude

3 december 2015

Nadat eerder bekend was geworden dat Volkswagen heeft gefraudeerd met de NOx-uitstoot van dieselauto’s, is nu ook bekend geworden dat het merk heeft gerommeld met de CO2-uitstoot van benzineauto’s. Ook hier betreft het niet alleen auto's van het merk Volkswagen, maar ook van de andere merken die tot Volkwagen Groep behoren. Fiscale stimuleringsmaatregelen voor zuinige auto’s, zoals een lagere BPM en verlaagde bijtellingspercentages voor privégebruik zijn gerelateerd aan de CO2-uitstoot. Anders dan de fraude met de NOx-uitstoot heeft deze fraude dus wel gevolgen voor de belastingheffing.

Volkswagen doet samen met de Duitse typegoedkeuringsinstantie onderzoek naar de werkelijke CO2-uitstoot en de mogelijke gevolgen voor de Europese typegoedkeuring van de betreffende auto’s. Eventuele schade voor de Nederlandse overheid zal worden verhaald op Volkswagen Groep en niet op de consument. Volkswagen Groep heeft in een brief aan de minister van Financiën laten weten eventuele aanvullende heffingen voor zijn rekening te zullen nemen en de minister gevraagd om geen claims bij consumenten neer te leggen.

Terug naar overzicht

Onze gegevens

Rijksweg 297-RD
1991AA Velserbroek
T 023 538 29 11
E aaa1@quicknet.nl
KvK 34063598

Adviesbureau voor Administratieve Automatisering

Administratiekantoor Van den Belt is voor u het juiste adres voor betaalbaar en deskundig advies. Met een team van vijf personen zijn wij een kantoor dat met u mee denkt in het belang van uw bedrijf.