Auto van ex-werkgever was wel loon

20 november 2009

Tot 1 januari 2006 was het voordeel dat een werknemer had doordat zijn werkgever hem een auto voor priv├ęgebruik ter beschikking stelde geen loon in de zin van de Wet op de Loonbelasting. Het voordeel werd in de inkomstenbelasting betrokken. Werknemer is de persoon die bij een werkgever in dienstbetrekking werkzaam is of die loon geniet uit een vroegere dienstbetrekking.

De rechtbank Arnhem was van oordeel dat een oud-werknemer die van zijn vroegere werkgever een auto mocht gebruiken het voordeel daarvan niet hoefde te verwerken in zijn aangifte inkomstenbelasting. De oud-werknemer had immers geen loon genoten. De Hoge Raad oordeelde anders. Volgens de Wet op de Loonbelasting is een persoon die loon geniet uit een vroegere dienstbetrekking ook werknemer. Onder loon wordt verstaan: al hetgeen uit een vroegere dienstbetrekking wordt genoten. Het priv├ęgebruik van een auto van de vroegere werkgever is onderdeel van dit loon.

Terug naar overzicht

Onze gegevens

Rijksweg 297-RD
1991AA Velserbroek
T 023 538 29 11
E aaa1@quicknet.nl
KvK 34063598

Adviesbureau voor Administratieve Automatisering

Administratiekantoor Van den Belt is voor u het juiste adres voor betaalbaar en deskundig advies. Met een team van vijf personen zijn wij een kantoor dat met u mee denkt in het belang van uw bedrijf.