Aanslag OZB bij executoriale verkoop

13 oktober 2011

Omdat de eigenaar van een woning niet aan zijn betalingsverplichtingen aan de bank voldeed, maakte de bank als hypotheekhouder gebruik van het recht om de woning executoriaal te verkopen. De woning werd in december 2008 geveild en gegund. De levering van de woning vond plaats in januari 2009.

 

De WOZ-beschikking en de aanslag onroerende zaakbelasting werden op naam van de bank gesteld. De bank bestreed de beschikking en de aanslag omdat de bank geen eigenaar was van de woning. In plaats daarvan hadden de beschikking en de aanslag aan de eigenaar moeten worden opgelegd. Hof Den Haag deelde de opvatting van de bank.

De bank had weliswaar het recht van hypotheek op de woning, maar dat is een zekerheidsrecht. De hypotheeknemer heeft niet het genot van een onroerende zaak, ook niet als wordt overgegaan tot executoriale verkoop daarvan.

Terug naar overzicht

Onze gegevens

Rijksweg 297-RD
1991AA Velserbroek
T 023 538 29 11
E aaa1@quicknet.nl
KvK 34063598

Adviesbureau voor Administratieve Automatisering

Administratiekantoor Van den Belt is voor u het juiste adres voor betaalbaar en deskundig advies. Met een team van vijf personen zijn wij een kantoor dat met u mee denkt in het belang van uw bedrijf.