Aankoop onroerende zaak uit faillissement

4 mei 2011

De waarde in het economische verkeer van onroerende zaken wordt in het kader van de Wet WOZ jaarlijks vastgesteld. Wanneer een onroerende zaak kort voor of na de peildatum wordt gekocht zal de waarde in het economische verkeer in het algemeen overeenkomen met de betaalde koopsom, tenzij zich bijzondere omstandigheden hebben voorgedaan waardoor de koopsom niet de waarde in het economische verkeer weergeeft. 

De bewijslast voor een van de koopsom afwijkende waarde ligt bij de persoon die zich op een afwijkende waarde beroept.

 

In een procedure voor Hof Den Bosch wilde de gemeentelijke heffingsambtenaar afwijken van de betaalde koopsom bij de vaststelling van de waarde van een champignonkwekerij. De heffingsambtenaar meende dat de koopsom geen goed uitgangspunt was voor de waarde van de kwekerij omdat de eigendom was verkregen uit een faillissement van de verkoper. Volgens het hof wil dat niet zeggen dat de koopsom niet de waarde in het economische verkeer vertegenwoordigt.

Terug naar overzicht

Onze gegevens

Rijksweg 297-RD
1991AA Velserbroek
T 023 538 29 11
E aaa1@quicknet.nl
KvK 34063598

Adviesbureau voor Administratieve Automatisering

Administratiekantoor Van den Belt is voor u het juiste adres voor betaalbaar en deskundig advies. Met een team van vijf personen zijn wij een kantoor dat met u mee denkt in het belang van uw bedrijf.