Aan landbouwbedrijf onttrokken perceel

18 juni 2010

Een landbouwer onttrok een perceel grond van 1.500 m2 aan zijn bedrijf om daarop een windmolen te kunnen laten bouwen en exploiteren. De vraag was wat de waarde in het economische verkeer (WEV) het perceel had op het moment van onttrekking. De hoogte van de WEVAB was niet in geschil.

De landbouwer bedong een vergoeding van ruim € 412.000 voor een opstalrecht met een duur van 30 jaar. Deze vergoeding was het uitgangspunt bij de bepaling van de WEV van het perceel. Wel moest rekening gehouden worden met de omstandigheid dat de betaalde vergoeding niet geheel was toe te rekenen aan het perceel, maar diende tere compensatie van waardevermindering van de nabij gelegen woning van de landbouwer en als vergoeding voor aanleg en onderhoud en een recht van overpad.

Hof Arnhem stelde de WEV van het perceel in goede justitie vast op € 350.000 omdat noch de inspecteur noch de landbouwer er in was geslaagd om de door hem bepleite waarde aannemelijk te maken.

Terug naar overzicht

Onze gegevens

Rijksweg 297-RD
1991AA Velserbroek
T 023 538 29 11
E aaa1@quicknet.nl
KvK 34063598

Adviesbureau voor Administratieve Automatisering

Administratiekantoor Van den Belt is voor u het juiste adres voor betaalbaar en deskundig advies. Met een team van vijf personen zijn wij een kantoor dat met u mee denkt in het belang van uw bedrijf.